Semanas Españoles

Det ligger något särskilt i luften när det börjar bli dags för vår. Folk vaknar ur sina trötta miner och rutiner, man börjar återse glimten i deras ögon och ett hopp om att solen kommer tillbaka i år igen (jajamän, jag är väldigt beroende av vädret).

I och med den nya, friska vårluften har vi på jobbet ett väldigt trevligt evenemang nämligen Semanas Españoles, eller Spanska veckor. Salsatoner hörs ur högtalarna, spanska matvaror har fått extra mycket plats i butiken och självfallet finns det även tapas till folket. Under eftermiddagen hade jag en fotografering i butiken innehållande spanska smårätter som saluhallspersonalen lagar till:

  • Boquerones (inlagda ansjovisfiléer) & gräslök på baguette
  • Sobrasada (bredbar fläskkorv) & mostardaoliver på baguette
  • Manchego, kvittenmarmelad och Valenciamandlar
  • Marinerad bläckfisk & persilja på baguette

Dessutom har det laddats upp med pimientos de Padrón (små gröna paprikor: stek hårt i olivolja och vitlök, avsluta med flingsalt och hugg in!), tomater i alla dess former och färger samt fruktbärande citronträd. Träden är förvisso från Italien, men det ger en ganska trevlig känsla av Medelhavet till butikens atmosfär. Dessutom är citronerna riktigt goda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s