En hyllning till mig själv, att bli äldre och att vara kvinna

Dagen efter Internationella kvinnodagen är kanske inte så märkvärdig för många, då det enligt seden brukar vara mycket ståhej om kvinnans rätt i samhället (vilket det absolut bör vara, dock bör det också vara kvinnodag varje dag). Men för mig är det just idag en alldeles speciell dag: det är nämligen min 25:e födelsedag. En ålder jag mer än gärna fyller, och genom att hylla mig själv litegrann tittar jag tillbaka i min livs backspegel och kan med andra ögon se min personliga utveckling.

Förutom att ha fått en kandidatexamen inom ett ämne som jag älskar att arbeta med och alltid vill finna utveckling i, har jag i min karaktär rört mig vidare från där jag en gång var. En vän till mig sa en gång att när man fyller 25, faller alla bitarna i livet på plats. Vid första anblick trodde jag inte honom, men nu är jag inte så säker längre. Genom perioder av att ha levat i ett mentalt mörker och legat bland negativitetens aska, har jag likt fågel Fenix rest mig upp och blivit en vackrare version av mig själv. Dessutom har jag så mycket att vara tacksam för: nära och kära människor omkring mig som tycker om mig för den jag är, ett arbete där jag finner ro och lycka, intressen som jag brinner för och en vilja att lära mig mer för att kunna förändra mig själv och världen till det bättre. Tack, och återigen tack.

När jag har tillfället i akt, vill jag också passa på att hylla alla kvinnor. Jag hyller er som vågar stå upp mot orättvisorna i samhället och mer än gärna står jag med er i främsta raden på kamptåget mot jämlikhet och kärleken till den egna kroppen och andras. Ge aldrig upp, och som Villfarelser la upp på Instagram igår tänker jag varken acceptera uttrycket ”Lilla gumman” eller ta någon mer skit.

Så för att avsluta det hela på topp (och det är ändå min födelsedag, så jag får bestämma…) tänker jag höja ett glädjens glas fyllt med gott vin och säga: Skål för mig, skål för åldern och skål för kvinnan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s