Matfotografering som levebröd

Redan innan jag började studera uppe i Grythyttan har det funnits en romantisk dröm om att inneha yrkestiteln matfotograf. Arbeta med fantastiska råvaror, komponera dem för olika situationer och föreviga bilden av en måltidsupplevelse. Visst låter det ganska trevligt, ändå?

Det som jag upplevde under skrivarkursen, men också överlag när jag har skrivit en text, var att jag kände mig mer öppen i sinnet och redo för att ta in nya ögonblick och inspiration för vad som skulle skrivas härnäst. Ibland finner jag detsamma för matfotografering; utöver mitt Instagram-konto för bloggen har jag även ett privat konto för bland annat gamla måltidsupplevelser och matsituationer. Än så länge har jag enbart använt min mobilkamera, som när jag på jobbet idag tog en enkel men stilren bild på ett salladshuvud vid namn Castel Franco. Mobilkameran har fungerat bra, men nu vill jag satsa mer på fotograferingen och skaffa mig en digital systemkamera. På så vis kan jag få möjligheten att komma närmare min dröm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s