Pintxos och tomtebloss

Nyårsafton kväll var mildare än någon annan dag under vintermånaderna, men att få gå ut i enbart smoking på denna upplysta kväll var för herrarna väldigt uppskattat. Själv hade jag en tegelröd långklänning, så att mysa in mig i en tjockare kappa var trevligt för egen del. Förberedelserna inför den storslagna festen var många men väl spenderade timmar, så att äntligen få smaka av kvällens ”pintxos-meny” var värd all sin möda. Här, en beskrivning av kvällens tilltugg:

  • Rödbetsknäcke på bovete, getostkräm och rostad valnötscrunch
  • Krispig tomatfocaccia, citronpesto och semitorkad tomat
  • Majsknäcke, paprikatapenad och Parmaskinka
  • Parmesan- och pistagekex, ankconfit och torkad aprikos
  • Kanelcupcake, vaniljfrosting, torkad apelsinzest och lingon
  • Vit chokladtopp med kokos, lime och cornflakes
  • Mörk chokladtryffel med lönnsirap och rostat bovete

Temat på menyn blev därmed att börja och avsluta året 2016 med, enligt min och sambons val av årets råvara, bovete. En liknande meny har vi gjort förut, så konceptet i sig visste vi skulle gå hem hos många av kvällens gäster. Att smakerna skulle slå våra förväntningar var däremot en trevlig upplevelse, så antagligen kommer det inte att bli sista gången som vi gör såhär.

När tolvslaget närmade sig var det på med ytterskorna, champagneflaskorna och glasen i högsta hugg, och ladda upp med tomtebloss. ”Tre, två, ett, GOTT NYTT ÅR!”, hörs över hela sällskapet, firas med glada miner och sprakande tomtebloss lyser upp tillsammans med nyårsraketerna på den nattsvarta himlen. Välkommen hit, år 2017.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s