Tillagningstekniker för strömlösa tillfällen

Det är inte ofta som man står mitt i kvällens middagsmatlagning och plötsligt blir utan elektricitet. Däremot är just ikväll ett sådant tillfälle, och följande fråga blir antagligen då: vad gör jag nu?

  • Ta fram kol och brassa en mysig brasa på grillen. Använd det både som en temporärt spis genom att ställa på gjutjärnspannan, eller varför inte grilla korv och servera med varm choklad?
  • Hur du gör den varma chokladen? Rota fram det gamla stormköket! Släng i kakao, socker (eller kanske lite lönnsirap om det finns i skafferiet, smaskigt värre!), en nypa salt och mjölk. Vispa grädde så som man gjorde förr med ballongvisp och njut av en väldans mysig grillkväll.
  • Känns det som att tålamodet redan är som bortblåst? Sväng ihop ett par Dagobert-mackor av vad som finns hemma i kylskåpet eller ät ännu en frukost med kanske flingor och mjölk?

Vad än du väljer att laga till en strömlös middag spelar ingen större roll; bara att du får uppleva en enklare måltid tillsammans med andra kan göra hela er kväll till något väldigt minnesvärt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s