Frukosten är serverad

Sista dagen innan det blir julens månad och snön har återvänt ännu en gång efter ovädret för ett par veckor sedan. Himlen är vackert ljusblå och ett par moln seglar förbi vårt köksfönster. Kaffet är färdigbryggt och dagen till ära blir det också en välkänd favorit här hemma; varm choklad med marshmallows och en liten nypa salt. Kokt ägg på kavring samt apelsinklyftor för att få dagens C-vitaminintag påfyllt bjuder vi också oss själva på.

Jag älskar att göra frukost till min partner, och gör det så ofta jag kan. I och med att jag vaknar upp tidigare än vad han gör, och också vet hur mycket han uppskattar det, så är det mysigt att vara för sig själv i köket en stund. När frukostbordet är laddat brukar jag försiktigt smyga tillbaka till sovrummet, väcka honom med en puss på kinden och säga: ”Godmorgon älskling, nu är frukosten klar”.

Det finns många kombinationer som man kan duka upp på frukostbordet, men för många äter de kanske detsamma hela livet ut. Det kan vara allt från flingor och mjölk till kokt ägg och majonnäs, eller varför inte havregrynsgröt och ostmackor? Själv varierar jag gärna mina frukostvanor; vissa kombinationer är mer förekommande än andra. När jag och min partner har gemensamma lediga dagar (vilket inte är för så ofta, tyvärr), vill vi göra det bästa av dem och ger frukostmåltiden en lite extra guldkant. Just idag blir det den varma chokladen och ett nytt avsnitt av Historieätarna, som tar upp måltidskulturen under Hedvig Eleonoras tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s