Kaffe och matrelaterade serier

Vädret idag är inte alls lika inbjudande för utomhusaktiviteter, och jag fryser bara av att titta ut på regnrusket. Istället avnjuter jag mitt morgonkaffe till en trevlig serie, men vilka matrelaterade serier är enligt mig värda en titt?

  1. Historieätarna:
    En av mina absoluta favoriter, då den har en informativ handling eftersom den uppmärksammar måltidskulturens utveckling genom tiderna. Dessutom är Lotta Lundgren och Erik Haag som radarpar riktigt bra, och lyckas göra utbildning till underhållning.
  2. Kitchen Confidential:
    En av Bradley Coopers tidigare roller, där serien är baserad på Anthony Bourdains bok med samma namn. Mycket komik och allvar bland matlagningen i restaurangköket, och både jag och flera av mina vänner i branschen är ledsna över att serien inte fick mer än en säsong.
  3. Chef’s Table:
    Dokumentärserie som bjuder in hos välkända kockar världen runt och visar deras matlagning och utveckling av kokkonsten. Vackra tagningar som gör att man dras med och vill bara ha mer.

Självklart finns många fler matrelaterade serier som man kan välja och vraka bland; det finns tillfällen då jag kan bara mysa framför ett avsnitt av Leila bakar och bli sugen på kakbak efteråt. Men idag får det bli lite måltidshistoria med sällskap av Lundgren och Haag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s