Tips och råd för mat- och vinintresserade

Hör och häpna kära läsare, dags att börja med mina vintips som jag lovade er innan jag åkte iväg till spännande Barcelona med fokus på den vackra staden Sitges.

Resan bestod av provningar av allt från viner till ölsorter och Sangria, vars sistnämnda var något nytt för mig smakmässigt. Dessutom har jag fått uppleva fantastisk matlagning, inklusive lantliga köttgrytor till moderna tapas, så det är synd att klaga!

Nåväl, här är vintipsen som då är en del av de drycker som jag fick prova under resans gång:

  1. Benufet (Herència Altés, D.O. Terra Alta):
    Garnatxa Blancha, som är den huvudsakliga druvan i vinet och kompletteras med Viognier, växer på hundraåriga rankor i området Benufet. Vinet har en tydlig doft av tropisk frukt som mango och blommor. Aromerna är desamma i både doft och smak, som gör att det är en stor smakintensitet med både fyllig kropp och härlig syra.
  2. L’estel (Herència Altés, D.O. Terra Alta):
    Druvblandningen i det här vinet är Garnatxa Negra, Syrah och Carineya där den förstnämnda handplockas vid skörd. Det är ett enkelt och smakrikt vin, med doft av mörka bär som björnbär och en fin kryddighet. I smaken upplevs rostade toner och röda bär.
  3. Natural Clarea, Natural Sangria (La Mundial):
    Vit Sangria, eller Clarea, som har fina smaker av citrus och persika. Drycken har små nätta bubblor som inte tar över smakerna och är härligt svalkande att avnjuta. Producenten har även en mer klassisk Sangria, där rosévin är basen till drycken och har enkla smaker av kanel och nejlika.

För dig som vill veta vart man ska äta riktigt trevliga tapas på besök i Sitges, gå till NeM. Gemytlig stämning, fina inredningsdetaljer som kokböcker på hyllorna och målade porträtt fyller upp matsalen. Maten är väldigt härlig och njutningsfull för både ögat och gommen. Kvällen till ära, eftersom det är vår sista innan hemresa, passade sällskapet på att beställa in alla rätter på menyn och fick därför uppleva lite av allt. Mina två stora favoriter; krämig mozzarella med romanesco, rostade hasselnötter och basilika samt rostat päron med vaniljglass och crumble av pumpernickel. Smakerna är i toppklass och jag njuter av varje tugga.

Vill du kika in lite resebilder och inspireras av det spanska kulinariska livet? Kolla in mitt Instagram-konto: @patalommat är namnet, insup atmosfären och låt mig få dela med mig lite av livets goda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s