Ut i de varma kulörerna

Många av höstlöven ligger på marken och bäddar in både grannens och vår egen trädgård. Även om jag alltid upplever sommaren som lummig och mjuk när trädkronorna får miljön att kännas mild och målas upp med hundra nyanser av grönt, följer den känslan också in i dagens årstid. Istället för att säga ”ute i det gröna”, blir det helt enkelt ”ut i de varma kulörerna”. Barndomsminnet av att falla fritt bland stora lövhögar lockar än idag och får mig att vilja gå ut och njuta av lite trädgårdsarbete. Så det kommer det nog bli idag, räfsa ihop de solgula lönn- och björklöven och ge extra kärlek till Moder Trädgård.

För er läsare som har läst föregående inlägg; dags att laga till lite marockansk morotssoppa. Gårdagens rostade morötter som har blivit till puré kommer få sällskap av fräst gul lök, vitlök, citronskal, kanel, spiskummin och chilipeppar. När det doftar som bäst och dagens musikaliska kompanjon, Melody Gardot, sjunger som vackrast i ”Baby I’m A Fool”, då häller du på kycklingbuljong och låter soppan få sköta sig själv för ett tag. Mixa sedan soppan tills den är slät och smaka av då och då, vad känner du saknas i soppan för att göra den superb? Salt, socker, citronsaft, mer kryddor? Det är helt upp till dig, låt smaken få vara levande och bli precis så som du vill ha den. När smaksättningen nästintill är på plats, lägg i turkisk yoghurt och vispa runt litegrann. Tillsätt de sista smakerna och servera. Toppa soppan med goda nötter och frön samt rostade sesamfrön, kanske en liten klick yoghurt och några myntablad för att få en klar brytning mellan hett och svalt. Slå dig ner, njut av soppan med något gott i glaset och låt Gardot få sjunga låten ”Sweet Memory”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s