En novis skribent behöver råd

Tevattnet står på spisen och jag tar en klunk av andra koppen äpple- och kanelte.
Netflix står på i bakgrunden och jag intar chill-mode med seriemaraton, kryddigt tedrickande och smaskande på naturgodis. Ibland är det ganska skönt att inte planera upp sina lediga dagar alltför mycket. ”När jag är ledig, då ska jag hinna göra alla saker som jag skrivit upp på min ‘bucket list'”; så kanske tankarna går i många fall, men jag har gärna bara kvalitetstid med mig själv på hemmaplan.

Samtidigt som jag köpte en god blandning av cashewnötter, rostad majskorn och chokladtäckta jordnötter så passade jag även på att köpa en nyutgiven tidning – Saveurs Baka&Sylta. Tidningens upplägg är flertal recept som är enkla att tillaga och vackra bilder som bjuder in till njutningsfull läsning. Många av dagens mattidningar innehåller just vackra bilder som i många fall är nog vad som lockar läsaren att köpa med sig tidningen hem (en bild säger mer än tusen ord, eller hur?). Men det som jag mest funderar på är hur man kan göra för att bidra med spännande läsning till sina favorittidningar, utan att vara en helanställd skribent? Hur fungerar det att arbeta med frilans? Är det så man som ”rookie” börjar sin skribentkarriär, eller finns det andra sätt (utöver bloggande, förstås :))? Dela med er, har ni bra förslag eller tips på skribenter som en gång har suttit i samma sits som mig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s